Geest-rijk Geest-rijk
Vandaag al tegen een aanstekelijk zonnetje geknipperd? Of heeft een wervelwind bij u de haren door elkaar gebracht? Of sloeg een striemend regentje u venijnig in het gezicht waardoor de mascara uitliep?
Maar misschien heeft u daar helemaal niet op gelet! En was u totaal verloren toen u straalverliefd keek  in de ogen van uw partner. Of bleef u verwonderd stilstaan bij de bloeiende knoppen van de jasmijn en de kamperfoelie.
Of bent u juist druk? U bent begeesterd van een nieuw project op het werk waarbij uw talenten  uitgedaagd worden. Misschien krijgt u zin om alle meubels op een andere plek neer te zetten of voelt u een onbedwingbare kriebel om 'gewoon' gek te doen?
Of vergaat u op dit moment van de pijn? Stom natuurlijk om met je scheenbeen tegen die openstaande lade van de kast te lopen. En iedereen moet het ontgelden tot u eindelijk bij zinnen komt en niemand anders dan uzelf de schuld kunt geven van het open laten staan van dat ellendige laatje.
En vanuit Baaium of Wjelsryp ga je op naar Leeuwarden. Je bent al wat laat en om de paar kilometer moet je vaart minderen en rare bochten nemen omdat ze werkelijk overal aan de weg bezig zijn. Tot overmaat van ramp heb je het stoplicht ook nog tegen. Zuchtend laat je de auto tot stilstand komen. En dan bedenk je dat je leven net als de weg is die je hebt afgelegd, een wirwar van omwegen met onverwachte wendingen. Maar was het niet op zo'n omweg, die je niet had voorzien of gepland, dat je iets van God leerde en je geloof verdiepte. Je sluit je ogen en bidt: 'mijn God, …', TOETTOET!!!, klinkt het achter je en je schrikt op, want het licht is al groen geworden, de verkeersstroom komt op gang, zoals het leven altijd doorgaat.

Als u iets van bovenstaande herkent, dan heeft u een ontmoeting gehad met de Heilige Geest. Hij gooit ons leven overhoop waardoor we God ervaren.
Ida Gerhardt, de dichteres, zei dat in ons duisternis heerst als we alles gewoon vinden. Maar als de Geest van God bij ons komt langs waaien, valt ons uit de honderden doodgewone momenten iets bijzonders toe. De Geest zet ons leven in het licht van de eeuwigheid.
Spontaan en onverwacht komt hij ons leven in. Jezus zegt daarover 'De wind - dat is niets anders dan de Geest -, waait waarheen hij wil'. De Geest speelt met ons als zonlicht dat danst in het water.
Waar we opnieuw zien, horen, voelen, ruiken en proeven, daar verliezen wij controle en neemt de Geest de overhand.
Heerlijk, het wordt Pinksteren. Laat de Geest maar lekker door ons leven heen dwarrelen!